Glasba na IV. osnovni šoli Celje
           
     
           
   

Otroški pevski zbor IV. osnovne šole Celje sestavljajo otroci, stari od 7 do 11 let. Pod vodstvom zborovodkinje, ge. Jolande Ipšek-Ulrych, deluje že kar nekaj let. Čeprav pravijo, da so spremembe edina stalnica v našem življenju, je prav naš zbor tisti, ki na IV. OŠ povezuje tradicijo z novim. Ustanovljen je bil namreč že davnega leta 1962 in od takrat naprej se je iz učilnice za glasbo v času vaj neprekinjeno slišalo ubrano petje.otroški pevski zbor

Otroški pevski zbor je dejavnost, ki se je otroci še posebej radi udeležujejo, saj se na srečanjih in vajah družijo, veselijo, predvsem pa uživajo v petju. Zbor uspešno nastopa na šolskih in izvenšolskih prireditvah. Čeprav je petje pred prijatelji vznemirljivo, pa imajo prav poseben čar za mlade pevce različne revije in tekmovanja. Na slednjih je zbor prejel mnoga priznanja in pohvalne besede.

 

 

 

Arhiv:

 
   

mladinski pevski zborMladinski pevski zbor je prav tako številčen. V njem pojejo učenke in učenci od 6. do 9. razreda. Uspešno nastopajo na šolskih in izvenšolskih prireditvah ter imajo za seboj že veliko nastopov in še več pesmi. Njihove melodije se že spogleduje z odraslostjo, čeprav je otroška razigranost še vedno prisotna. Na vsakoletnem koncertu osmošolkam, ki so bile lepemu petju zveste vseh osem let, podelijo posebna pruznanja.

 

   
         
   
Oba zbora vodi ga. Jolanda Ipšek Ulrych,