IV. OŠ Celje

IV. osnovna šola Celje
Dečkova cesta 60, 3000 Celje

Tel. +386 3 428 54 10
Fax. +386 3 428 54 30
Tel.računovodstvo: +386 3 428 54 81
http://www.facka.si
sola@facka.si

Unesco


 

Dragi učenci in drage učenke, spoštovani sodelavci in sodelavke!

Danes je poseben dan – začetek novega šolskega leta. Čakajo vas nova znanja, nove izkušnje in novi odnosi. Kot pozdrav novemu šolskemu letu smo spet dobili čisto posebno voščilnico, ki nam jo je namenila dolgoletna učiteljica in pomočnica ravnateljice na naši šoli, gospa Milica Bojovič. Že vrsto let je v pokoju, a 1. septembra nam nikoli ne pozabi napisati dobrih želja. Rada bi jih delila z vami. Takole je zapisala:
Draga 56-letna gospa - šola!
Še vedno stojiš lepa in prijazna ob Dečkovi cesti. Na križišču ne mežika več semafor, namesto njega je velika, okrogla cvetlična greda, ki bo omogočala varen skok čez cesto. Vem, da boš vsako jutro na stežaj odprla vrata razigranim učencem ter pridnim in prijaznim učiteljem.
Želim, da bi 57. šolsko leto bilo uspešno, mirno in prijazno. Tvoja Milica 

Res je, novo šolsko leto bo za naši šolo sedeminpetdeseto. Obeležilo ga bo kar nekaj sprememb. Prva je povezana z energetsko prenovo, ki pa se bo žal zavlekla v jesen. Na severni in zahodni strani je že položena debela plast izolacije, na južni naj bi se dela zaključila do konca tedna. Zato je neposredna okolica šole še vedno gradbišče in na gradbišče je vstop prepovedan, kar vi vsi zagotovo veste. Prepričana sem, da boste to tudi upoštevali in tako najbolje poskrbeli za svojo varnost.

V šolo vas bo danes prišlo kar 432 – 368 zdajle, 64 prvošolcev pa popoldne. Po dobrih petih letih imamo torej letos spet tri oddelke prvega razreda in skupaj 19 oddelkov. To pomeni, da bo gneča še nekoliko večja, posebej se bo to poznalo pri kosilu, saj je naročnikov kar 385. Zato bo potrebno res ogromno strpnosti, dobre organizacije, natančnega upoštevanja navodil, da bo obedovanje v jedilnici mirno teklo.

Vsebinske spremembe se najbolj dotikajo podaljšanega bivanja, pri našem delu pa bomo spoštovali tudi določila nove uredbe o varovanju osebnih podatkov. 

Več učencev pomeni tudi več učiteljev, letos predvsem mladih, kar bo vam, učencem, zagotovo všeč. Tudi Vse nove sodelavce prav lepo pozdravljam in jim želim dobro počutje in čim več dobrih učencev.

Čez nekaj dni, sredi prihodnjega tedna, se nam bo pridružil nov sosed, pravzaprav soseda: trgovina Jager. Zares si želim, da promet pred trgovino ne bo prehrupen in da bo naše delo mirno teklo naprej!  


In kaj si najbolj želim, da bi vi, učenci in učenke, odnesli od šole? Ne, samo učenje in znanje ne bosta dovolj. Želim, da se v času šolanja oblikuje tudi vaša osebnost. Želim, da odrastete v odgovorno osebo, ki ji niso mar le lastni uspehi, ampak opazi tudi druge. Želim, da v šoli vadite, kaj pomeni biti prijazen, odgovoren  in hvaležen. To ni  nekaj, kar pride samo po sebi, ampak je odločitev. Ni lahko, a prepričana sem, da vi to zmorete.  Bodite prijazni, odgovorni in hvaležni – to je tisto, kar je zares potrebno! Uspešno leto vam voščim in privoščim! 


Nevenka Matelič Nunčič, ravnateljica                  

 


Matična številka: 5082633000 Identifikacijska številka za DDV: SI82175420 Podračun: 0121 1603 0646 584 pri UJP IBAN: SI56 0121 1603 0646 584 BIC koda Banke Slovenije: BSLJSI2X