Skoči na glavno vsebino

Teden pisanja z roko 2022

Teden pisanja z roko 2022 poteka od 17. do 21. januarja. To je vseslovenska akcija, že sedma zapored, s katero ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Društvo Radi pišemo z roko jo organizira skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport,  Zavodom  RS za šolstvo ter nekaterimi uspešnimi podjetji.

V  Tednu 2022 bomo spodbujali čitljivo in tekoče pisanje z roko, četudi bomo pisali bolj počasi. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Vemo, da nekateri pišejo le še s tiskanimi črkami, a se bomo v Tednu 2022 trudili pisati s pisanimi črkami, tako malimi kot velikimi.

Ambasadorji Tedna pisanja z roko 2022 so: pisatelj Tadej Golob, igralka Mojca Fatur in olimpijska zmagovalka Janja Garnbret.

Osrednja tema Tedna 2022 je Pišem z roko, ker … Pozornost bomo namenili prednostim pisanja z roko. Naj jih nekaj naštejemo: boljši spomin, ustvarjanje več idej, dolgotrajnejša pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finih motoričnih spretnosti, ohranjanje možganov v dobri formi, ko smo starejši. To je široka tema, ki omogoča kreativnost v največji možni meri. Sami se boste odločili, katere aktivnosti boste izvajali, da bi vsi razumeli pomen ohranjanja pisanja z roko.

 

Spoštovani starši, pridružite se nam tudi vi. Pišite z roko. Ta teden, naslednji, v tednu za njim itd. V Tednu pisanja z roko pa vas prosimo, da na socialna omrežja (FacebookTwitter, Instagram …) objavite svoj rokopis, Na brezčrten papir s pisanimi črkami napišite: To je moja pisava. Ponosna (ponosen) sem nanjo, saj je izvirna in neponovljiva’.  In se podpišite. Vaše rokopise pošljite tudi razrednikom, da jih bomo lahko objavili na naši spletni strani. Veseli bomo tudi drugih ročno napisanih besedil. Najlepša hvala.

Akcijo lahko spremljate tudi na FB strani Radi pišemo z roko.

Dostopnost