Skoči na glavno vsebino

Otroški parlament

V sredo, 15. 2. 2023, smo na IV. osnovni šoli izvedli šolski parlament na temo DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH. Razprava je potekala v sproščenem vzdušju in izraženih je bilo veliko mnenj.

Izbrali smo 10 predstavnikov, ki so nas v četrtek, 2. 3. 2023, zastopali na občinskem parlamentu v Narodnem domu Celje. Po uvodu s kulturnim programom smo se razdelili v 3 delavnice, kjer so potekale razprave na naslednje 3 teme: Stres, naši strahovi in krepitev duševnega zdravja. Debate so bile poglobljene, izrazili in slišali smo veliko izkušenj, mnenj in idej. Po delu v skupinah smo imeli pogostitev in odmor, nato pa smo v glavni dvorani poročali o zaključkih in imeli razpravo. Svoje delo in izkušnje je predstavila tudi koordinatorica programa Centra za krepitev zdravja iz ZD Celje ter odgovorila na nekaj naših vprašanj in komentarjev.

Nato smo izbrali še predstavnico, ki nas bo zastopala na regijskem parlamentu, ki bo potekal na OŠ Loče. To bo naša devetošolka Eva Š., ki ji želimo veliko uspeha in dobrih argumentov.

Dostopnost