Skoči na glavno vsebino

Osmošolci v Fiesi

Osmošolci smo se v tednu od 15.5. do 19.5. udeležili šole v naravi. Teden smo preživeli v Fiesi, kjer smo izvedeli veliko novega. 
 
Raziskovali smo morske rastline in živali, pripravili morsko specialiteto, naredili domač bezgov sok. Poleg pohodov v Strunjan, Piran in Portorož smo bili športno aktivni tudi po večerih, kjer smo organizirali turnir v igranju košarke. Hrana je bila odlična, spanja je malce primanjkovalo, kopanje v morju pa se je izkazalo za zelo mrzlo. 
Ogledali smo si Piranski akvarij in muzej školjk. Izvedeli smo zanimivosti o starem Piranu, obzidju, Tartinijevem trgu, cerkvi, Benečanki in skladatelju Tartiniju. Uspešno smo opravili orientacijski pohod, kjer smo s pomočjo kompasa in navodil raziskovali Fieso in izvedli meritve jezera ter morja. Burja je pihala kar 30 vozlov v sunkih. Vozili smo se s kanuji in veslali do školjčišča. 
 
Teden je hitro minil in najbolj pridni pri pospravljanju sobe smo dobili priznanja. Prav tako smo priznanja dobili tudi tisti, ki smo naloge najuspešneje opravili. Vrnili smo se polni vtisov, novi spoznanj, simpatij, novih ljubezni in kar je najpomembneje: vrnili smo se prijatelji. 
 
 
Dostopnost