Skoči na glavno vsebino

Zimski športni dan na Rogli

Na pustni torek, 13. februarja 2024, smo se odpravili pohodniki in smučarji na pot proti Rogli. Z avtobusom smo se varno in srečno pripeljali na Roglo, kjer smo se razdelili na učence pohodnike in na učence, ki so se predhodno prijavili za alpsko smučanje, turno smučanje ali deskanje na snegu.

Smučarji smo se brž zapodili po snežnih strminah. Presmučali smo skoraj vse proge, čas pa smo si vzeli tudi za pravo pohorsko malico. Dan je kar prehitro mineval in že smo se še zadnjič spustili po Košuti, potem pa se odpravili k avtobusu.

Pohodniki smo se odpravili po Škratovi učni poti, na kateri smo zbirali odtise živali, ki jih s skrbnim in tihim opazovanjem lahko vidimo na Rogli. Za boljši pogled smo se povzpeli tudi na lovsko opazovalnico in si ogledali okoliške hribe in doline. Med hojo smo imeli kulturno-umetniški program, za katerega so poskrbeli osmošolci, ki so deklamirali Prešernovo balado Povodni mož, potem pa zapeli še Kekčevo pesem. Med potjo smo našli tudi škrata, ki se je dobro skrival v zavetju smrek.

Ker smo eko frajerji, smo tudi pridno »zbirali« odpadke, ki smo jih ustvarili sami, ter pobrali še tiste, ki so ležali na tleh. Zbrali smo polno vrečo različnih odpadkov – med delom smo se poimenovali kar v »eko freake« − seveda v dobrem smislu. Za nagrado smo se spustili po stezi za bob. Po zabavnem spustu smo se odpravili raziskovat naše čute po senzorni poti ter si pogledali pripomočke za knajpanje. Med hojo smo se ustavljali pri različnih tablah, na katerih smo prebrali marsikatero zanimivost o Rogli, živalih in rastlinah.

Ob dogovorjeni uri smo se zbrali pri avtobusu, ki nas je varno pripeljal do cilja. Polni novih dogodivščin smo se odpravili proti domu. Preživeli smo lep pustni torek v znamenju športa, zabave in sprostitve, hkrati pa smo se naučili tudi kaj novega.

Dostopnost