Skoči na glavno vsebino

Gozd in naravno okolje skozi otrokove oči

V oddelku podaljšanega bivanja je preživljanje časa na prostem del našega vsakdana. Veseli nas, da smo kljub mestnemu okolju obdani z drevesi in potoki. Nekateri otroci se po napornem dnevu zatečejo med krošnje po sprostitev, drugi krepijo svoje sodelovalne veščine in gradijo bivake zase in hiške za ptice, starejši merijo obseg vej in debla, vsi opazujemo, kako se skozi leto drevo spreminja.  

IV. OŠ ima ob igrišču drevored gabrov, ki učencem v toplejših mesecih nudijo senco, skozi vse leto pa jim drevesa omogočajo ogromno možnosti za dejavnosti. Otroci v OPB te gabre opazujejo, po njih plezajo, pod njimi nabirajo listje in odpadle veje …

Šolsko igrišče velikokrat postane naša učilnica in prostor za treninge. Ob obisku gozda in drugih poti v naravi vedno skrbimo tudi za druga živa bitja. Tokrat smo odprli pot domišljiji in ustvarili razstavo naših izdelkov, ki predstavljajo čudovit čarobni gozd, kot ga vidijo naše otroške oči. Vse vtise in spomine z družinskih sprehodov, športnih dni in drugih šolskih dnevov dejavnosti v naravi so ubesedili in narisali učenci OPB (2.b, 4.a, 4.b, 5.a in 5.b razreda) na Unescovo temo Gozd in naravno okolje skozi otrokove oči. 

 Mentorici Maja Dobrotinšek in Tina Dimec Ivanjko 

Dostopnost