Skoči na glavno vsebino

Učenci 1. triletja na koncertu v GŠ Celje

Mali pihalni orkester, komorna zasedba, glasbeniki, dirigent, glasbila, pihala, trobila, skladba… Vse to in še več, smo na koncertu, 25. 5. 2022, v Glasbeni šoli Celje izvedeli učenci prvega triletja.

Ob 9.00 so nas prijazno povabili v njihovo koncertno dvorano, kjer smo zasedli stole, se umirili in utišali. Z aplavzom smo pozdravili glasbenike, ki so prišli v dvorano in zasedli svoj prostor na odru. Nekateri so s seboj prinesli svoje glasbilo, spet druge je glasbilo pričakalo na odru. To so bili večji instrumenti (tolkala, klavir). Ko so se glasbeniki posedli, je na oder prišel še njihov vodja, torej dirigent. Prijazno nas je pozdravil in nam predstavil potek dejavnosti. Koncert so pričeli s skladbo švedske glasbene skupine ABBA: Money, money, money. Nadaljevali so s predstavitvijo instrumentov in različnimi skladbami (skladba iz filma Lepotica in zver, Harry Potter ter skladba celjskega skladatelja Mojmirja Sepeta: Brez besed).

Koncert so zaključili z venčkom otroških pesmi, ki jo lahko slišite v spodnjem posnetku. Glasbenikom smo namenili ogromen aplavz.

Dostopnost