Skoči na glavno vsebino

Obiskala nas je Hiša eksperimentov

Skok v praznični december smo na IV. osnovni šoli obeležili z obiskom Hiše eksperimentov, ki nam je v četrtek, 1. 12. 2022, pripravila celo vrsto različnih eksperimentov in znanstvenih doživetij. V veliki telovadnici so nam pripravili različne eksperimente, ki so si jih z iskricami v očeh ogledali učenci vse od prvega do devetega razreda. Eksperimentov je bilo kar 60 in ocenjujemo, da smo se učenci, učitelji in starši naučili ter spoznali nekaj novega.

V veliki telovadnici je delo potekalo kot po načrtu. Učenci so sodelovali in samostojno raziskovali, med tem pa so nam animatorji Hiše eksperimentov odgovorili na marsikatero vprašanje.  Najprej so se na znanstveno dogodivščino odpravili učenci prvega triletja, nato so sledili učenci drugega in tretjega triletja. Animatorji so priskočili na pomoč učencem pri delu ter jih spodbujali in postavljali vprašanja, s katerimi so na podlagi lastne izkušnje pridobili znanje, ki ga bodo lahko uporabili pri pouku. Na znanstveno raziskovanje so bili po 14. uri povabljeni tudi starši z otroki.

Predstavniki Hiše eksperimentov so nam poleg eksperimentov v veliki telovadnici v mali telovadnici pripravili tri znanstvena doživetja, s katerimi so nam približali zanimiva spoznanja s področja elektrike, zvoka in svetlobe.

Ob koncu dneva lahko z učenci sklenemo, da smo preživeli lep dan, ki je bil poln znanstvenih dogodivščin in spoznanj, ter tako vstopili v praznične dni v decembru.

Dostopnost