Skoči na glavno vsebino

Ekskurzija v München

V petek 12.5., smo se zbrali pred šolo ob 1.30 zjutraj in se z avtobusom odpravili na šesturno vožnjo do Nemčije proti mestu München. Naša prva destinacija je bila Allianz Arena, kjer smo si ogledali celotno notranjost, garderobe, različne vhode v stadion… Na koncu ogleda smo lahko odšli v trgovino kluba Bayern. Izvedeli smo veliko novih stvari o nogometu in Allianz Areni.

Naslednja destinacija je bila Olimpijska vas, v kateri smo si poleg prečudovite narave ogledali tudi Olimpijski stolp, na katerega smo se z dvigalom povzpeli vse do vrha, kjer smo imeli razgled na celoten München. Zelo smo bili osupli, ko smo izvedeli, da se restavracija v stolpu v eni uri zavrti za 360 stopinj.

Po obisku Olimpijske vasi smo se sprehodili do BMW muzeja, kjer smo si ogledali razvoj BMW vozil, od samega začetka do najnovejših modelov. V muzeju so bili  razstavljeni tudi motorji različnih formul, motorjev, letal…

Naša zadnja točka obiska v Münchnu je bil center mesta, kjer smo videli staro in novo mestno hišo. Tam smo imeli tudi prosti čas, ki smo ga izkoristili predvsem za prehranjevanje in sladkanje.

Po tej pustolovščini smo bili že zelo izčrpani, zato smo polovico poti nazaj v Slovenijo prespali. Pred šolo smo polni novih vtisov prispeli ob polnoči.

Tu se je končal naš poučen izlet, na katerem smo zelo uživali in se zabavali.

Dostopnost