Skoči na glavno vsebino

Plakat miru – Naj te vodi sočutje

Na IV. OŠ Celje je mnogo nadarjenih umetnikov. Na letošnjem 35. mednarodnem natečaju Plakat miru »Naj te vodi sočutje«, ki ga je v naši regiji sponzoriral Lions klub Celje Mozaik, sta se na državno tekmovanje uvrstili dve naši učenki: Kasja Minić in Ajla Tutundžić, obe sedmošolki. Ajli je uspel tudi preboj med državne finalistke.

Slovesno odprtje razstave slovenskih finalistov je bilo v Izoli, v Manziolijevi palači, 13.5.2023. Dogodka so se udeležili Ajla, njeni starši in predstavnica Lions kluba Celje Mozaik, gospa Darja Štiherl, ki nas je ves čas spodbujala.

Za finaliste so pripravili darila in priznanja, prijeten glasbeni program in pogostitev za vse udeležence. Za odrasle goste so pripravili voden ogled Izole, za mlade finaliste pa ogled Izolane – hiše morja, interaktivnega muzeja, ki pripoveduje zgodbe morja.

Ajla pravi, da je bil najlepši občutek, ko so jo poklicali na oder in ji izročili rožice, nagrado in priznanje. Čeprav je bila od dolge poti iz Nemčije prejšnji dan zelo utrujena, jo je dogodek povsem zbudil in je na svoj dosežek ponosna. Njen plakat miru si lahko ogledate na https://www.facebook.com/photo?fbid=571590588307623&set=pcb.571594218307260

Ogleda vredni so tudi vsi ostali plakati v mapi na tej povezavi.

Učencem Ajla sporoča, da naj poskusijo, saj ni težko in je vredno vložiti malo truda. Ajla je dobila idejo za plakat ob pogledu skozi okno …

Čestitke vsem, ki ste sodelovali, še posebej pa seveda Ajli.

Hvala tudi Lions klubu Celje Mozaik za zaupanje in spodbujanje mladih na življenjsko pomembnih področjih, še posebej gospe Štiherl za njen topel in pristen odnos ter vso organizacijo. Hvala pa tudi za priznanje mentorici. Bilo mi je v veliko veselje sodelovati z Lions klubom Celje Mozaik in našimi mladimi talenti. Upam, da se nam jih pri naslednjem natečaju pridruži in z idejo natečaja zadiha še več.

Mentorica Nives Žirovnik

Dostopnost