Skoči na glavno vsebino

Ko zadiši po španski kuhinji

Ni nujno, da se tujega jezika učimo le v razredu s pomočjo učbenikov, lahko si ga popestrimo na več zanimivih načinov. V torek, 30. 5. 2023, so učenci 5. in 6. razredov, ki se učijo španščino, spoznavali kulinarične posebnosti držav, kjer govorijo ta temperamentni jezik. Tokrat so si v gospodinjski učilnici sami pripravili nekatere znane jedi. Začeli so z mrzlo paradižnikovo juho – gazpacho, glavnih jedi pa je bilo več. Seveda ni šlo brez paelle, slavne španske jedi z rižem. Z namenom, da bi si zapomnili razliko med špansko in mehiško tortillo, so si pripravili kar obe. Zdaj vsi vedo, da je španska tortilja omleta s krompirjem, mehiška pa nekakšna koruzna palačinka, ki jo lahko napolnimo z različnimi nadevi. Za posladek so si pripravili churros, poskusili pa smo tudi špansko pijačo sangrio, ki so jo pripravili z različnimi sokovi in sadjem.

Zagotovo bi te jedi teknile tudi vam, a smo prav vse pojedli, saj so učencem odlično uspele! Če vas zanimajo recepti, pa jih  lahko pocukate za rokav.  Med nami so namreč pravi kuharski mojstri!

Tina Dimec Ivanjko, prof.

Dostopnost