Skoči na glavno vsebino

Bicivlak

Spoštovani starši!

V okviru akcije »Evropski teden mobilnosti« bomo na IV. OŠ izvedli akcijo BICIVLAK. Bicivlak je organiziran način kolesarjenja v šolo s spremstvom. Bicivlak vozi po predhodno skrbno začrtani trasi in po dogovorjenem urniku pobira otroke na določenih postajah. Otroci se na vožnjo z Bicivlakom po dogovoru s starši predhodno prijavijo, seznanijo s pravili sodelovanja, izberejo postajo, na kateri se bodo pridružili skupini.
Otroci tako na poti v šolo uživajo v vožnji s kolesom, družbi vrstnikov in spremstvu odrasle osebe, starši pa ste razbremenjeni jutranjih skrbi in razvažanja.
Proga bo potekala od trgovine LIDL (Novi trg) po Ulici mesta Grevenbroich do krožišča, kjer bomo zavili na Drapšinovo ulico in pot nadaljevali do šole. Proga je dolga približno 1 km in pol. Imela bo vmesne postaje. Učitelj bo na vsaki postaji pobral učence, ki se bodo pridružili skupini kolesarjev. Akcija bo potekala v tednu od 18. 9. do 22. 9. 2023. Po postajah se bo otroke pobiralo po  voznem redu. Vse postaje bodo označene s tablami BICIVLAK. Akcija je namenjena učencem od 6. do 9. razreda, ki že imajo opravljen kolesarski izpit. Imeti morajo ustrezno kolo z obvezno opremo ter kolesarsko čelado.

KER POTREBUJEMO NATANČNO ŠTEVILO OTROK ZA DOLOČITEV ŠTEVILA UČITELJEV IN SPREMLJEVALCEV, VAS PROSIM, DA MI NA MAIL klaudija.fajdiga@facka.si SPOROČITE, ČE SE BO VAŠ OTROK UDELEŽIL AKCIJE IN NA KATERI POSTAJI BO VSTOPIL (POGLEJTE VOZNI RED IN ZEMLJEVID).

 

Z upanjem, da se bodo vaši otroci pridružili bicivlaku, vas lepo pozdravljam.

Klaudija Fajdiga

Dostopnost