Skoči na glavno vsebino

Planinski pohod na Svetino

V petek, 29. 9. 2023, smo se učenci pohodniki zbrali pred šolo ob 13.30. Šli smo do celjske železniške postaje in se s Celebusom odpeljali do zadnje postaje Zvodnega.

Nadaljevali smo pešpot na Svetino skozi Bojanski graben. Posebej nas je navdušila markirana potka v ozki soteski ob potoku. Sledil je bolj oster vzpon, gozdna cesta, asfalt in nekaj travnikov ter gozdov. Navdušila nas je pot skozi dvorišče domačije med stolpnim silosom, hišo in hlevom z domačimi živalmi.

Sledilo je nadaljevanje hoje čez travnik ter ponovno v gozdnem delu. Kmalu na grebenu smo dosegli razpotje poti med Vrunčevim domom na levi in Planinskim domom na Svetini na desni. Nadaljevali smo v desno in čez slabih deset minut hoje po slemenu dosegli Almin dom oz. Planinski dom na Svetini, od koder se nam je ponudil čudovit razgled na južno stran in na prelepo vas Svetino in okoliško hribovje.

Od tam smo šli proti Tolstem vrhu in Celjski koči ter se ob prvi temi spustili do gasilskega doma v Zagradu, kjer so nas utrujene od hoje počakali starši.

 

Učiteljice: Mojca Sumrak, Barbara Škerget, Miroslava Minić

Dostopnost