Skoči na glavno vsebino

IV. osnovna šola se pelje trajnostno

Mestna občina Celje (MOC) in Zavod Vozim vodita projekt Celje se pelje, ki je namenjen promociji trajnostne mobilnosti v mestu. Projekt, ki se je začel v minulem letu, v novi kampanji nosi naziv Celje se pelje trajnostno v šolo (in službo).

Namen tega projekta, ki so ga za MOC zasnovali v Zavodu Vozim,  je med otroci in mladostniki spodbujati  trajnostni prihod v šolo – peš, s kolesom, skirojem, rolerji ali rolko, kjer pa ni urejenih varnih poti tudi s šolskim avtobusom. 

V projekt so se v mesecu maju in juniju intenzivno vključili tudi učenci in zaposleni naše šole. Vsi skupaj smo se izkazali. Zato so na Mestni občini Celje pripravili majhna darila in priznanja za naše učence.

Zmagovalna razreda v trajnostnem prihodu na šolo sta bila 8.b na predmetni stopnji in 2.b na razredni stopnji. Ta dva razreda sta poleg priznanj prejela še posebno nagrado presenečenja.

Obiskali  so jih naš podžupan in predstavniki projekta trajnostne mobilnosti MOC ter so s seboj prinesli slastno darilo. Pohvalili so in spodbudili naše učence, da prihajajo v šolo trajnostno še v prihodnje. Potem so učencem razdelili nagradne pizze, ki so učencem še posebej dobro teknile.

Dostopnost