Skoči na glavno vsebino

Mesec varne rabe interneta

“Otroštvo današnjih otrok se odvija tudi na internetu. Vendar pa imajo otroci specifične potrebe, so v razvojno občutljivem obdobju, čustveno in umsko njihovi možgani še niso zreli in nimajo življenjskih izkušenj, da bi lahko presojali ter odločali kot odrasli. Na žalost pa se na internetu še vedno pogosto od njih prav to pričakuje. Veliko težav izvira ravno iz tega, da so otroci obravnavani kot odrasli, ponudniki vsebin in storitev pa ne poskrbijo za njihovo zaščito in jih izpostavljajo vsebinam, ki zanje niso primerne. Zato v točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si letos ob dnevu varne rabe interneta 2023 opozarjamo na plati interneta, kjer so otroci izpostavljeni vsebinam in se jih spodbuja v početja, za katera niso zreli. To ima lahko slab vpliv na njihov razvoj in pušča posledice tudi v odrasli dobi …”  

Več …

V sklopu različnih aktivnosti varne rabe interneta za učence organiziramo različne aktivnosti. V sodelovanju s Safe.si bomo tako v četrtek, 9. februarja 2023, med drugim izvedli naslednje delavnice:

  • Ne bodi ovčka na internetu (3. r)
  • Spletno nasilje in ustrahovanje (6.r)
  • Zasvojenosti s sodobnimi tehnologijami (8.r)

V torek, 14. februarja, pa bomo preko spleta v živo spremljali osrednji dogodek ob letošnjem dnevu varne rabe interneta, to je enourni pogovor o problematiki neprimernih spletnih vsebin in njihovem vplivu na najstnike.

Na šoli se zavedamo, kakšne nevarnosti za otroke lahko s seboj prinaša sodobna tehnologija, zato takšne aktivnosti izvajamo kontinuirano vsako leto. 

Dostopnost