Skoči na glavno vsebino

Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk

Na tretji petek v novembru  smo tudi na IV. osnovni šoli Celje  obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki je bil letos že trinajsti po vrsti. S praznovanjem dneva slovenske hrane in odločitvami za lokalno pridelano hrano, podpiramo napore naših pridelovalcev in predelovalcev hrane in izražamo spoštovanje do njihovega dela.

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je potekal bo pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«

S skupnim zajtrkom  želimo učence spodbuditi k rednem zajtrkovanju vsak dan v letu in obuditi zavest, da bi še bolj cenili hrano na njihovih krožnikih kot dobrino, ki žal postaja tudi vedno dražja.

Na mize so učenci dobili:

  • domači  kruh s kmetije Jug iz Poljčan,
  • mleko s kmetije Podpečan v Galiciji,
  • jabolka izbrane kakovosti kmetije Aškerc iz Rimskih Toplic,
  • ekološki med Vajda iz Metlike
  • in maslo izbrane kakovosti Mlekarne Celeia iz Petrovč.

Zaželeli smo si dober tek in z veseljem pojedli zajtrk, nato pa delo nadaljevali z naravoslovnim dnem o zdravi prehrani.

In na koncu Zmagovalni slogan na natečaju 2011, Avtorice Eva Kranjc iz  Maribora, ki pravi: »Če zajtrka ne bi bilo, bi se učili s prazno glavo.«

Dostopnost